Suroviny: 250 g sýru mascarpone 2 lžíce moučkového cukru 2 lžíce bílého jogurtu 60 g másla 150 g cukru krupice 1 vejce 125 g polohrubé mouky špetka soli 125 ml podmáslí ½ lžičky octa a jedlé sody 1 červené potravinářské barvivo
Postup: Máslo s krupicovým cukrem vyšleháme a do pěny zašleháme vejce.
Do základu střídavě po troškách šlehačem zapravíme směs mouky se solí a podmáslím pokojové teploty obarveném na červeno. Nakonec zašleháme vodu smíchanou s octem.
Vypracované těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a v troubě vyhřáté na 180 °C pečeme asi 10 minut.
Upečený plát i s podkladovým papírem ihned překlopíme na čistý arch papíru, společně zarolujeme a necháme vychladnout. Poté plát rozrolujeme, naneseme náplň vymíchanou ze všech předepsaných ingrediencí a znovu opatrně zarolujeme. Dozdobit můžeme oblíbeným ovocem..