Krémové rizoto patří mezi skutečně vymazlené pokrmy. I my jsme si ho vyzkoušeli.
Ingredience:
1 litr zeleninového vývaru, 200 g rýže, nejlépe Arborio, 500 ml bílého vína, 2 – 3 vejce, 3 ks šalotky, 150 g parmezánu, 25 g másla, 20 lžíce nasekané pažitky, 3 lžíce olivového oleje, 3 lžíce octa, sůl, pepř, 2 mrkve, 1 kořenová petržel a stvoly řapíkatého celeru, 6 kapustiček, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 2 lžíce olivového oleje, muškátový oříšek
Postup: Osmahneme šalotku a rýži.Zalijeme jí vínem, přivedeme k varu. Přiléváme vývar. Rýže musí být ,,aldente“, tedy na skus. Pak stáhneme, vmícháme máslo a část parmezánu. Orestujeme zeleninu. Dáme vařit vodu s octem a solí. Vyklepneme do ní vejce opatrně.Dovaříme, dochutíme.