Carpaccio se v našich končinách zabydlelo zřejmě natrvalo, a to z červené řepy patří mezi skutečné lahůdky, které připravíme snadno, rychle a jen za pár korun. Je to delikatesa.
Ingredience:
1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce piniových semínek, 3 až 4 cm zázvoru, 1 lžička tymiánu, 1 lžíce krupicového cukru, 100 ml olivového oleje, 2 lžíce medu, 2 červené řepy, 2 lžíce vinného octa, 3 lžíce pomerančového džusu, špetka černého mletého pepře, špetka soli, 40 g měkkého kozího sýra
Postup: Řepu oloupeme a nakrájíme na hodně tenké plátky.Nastrouháme a vymačkáme kořen zázvoru. n Ocet svaříme s cukrem, přidáme med, džus, tymián, olej, pepř, sůl a sójovou omáčku. Prilijeme šťávu ze zázvoru.
Do marinády naložíme plátky řepy, musejí být ponořené.Nádobu uzavřeme a necháme minimálně 12 hodin macerovat. Podáváme se sýrem posypané semínky.