Vyzkoušejte netradiční verzi kuřecí rolády s bylinkovým pestem.
Suroviny na 4 porce – plát vykostěného kuřecího masa s kůží – směs sušených italských bylinek – sůl, pepř – 80 g parmezánu – 3 stružky česneku – 2 hrsti piniových oříšků – 1 svazek čerstvé bazalky – hrst baby špenátu – olivový olej – máslo – alobal
Postup
1. Bazalku a baby špenát omyjte, osušte a dejte do mixéru. Přidejte parmezán, česnek, piniové oříšky, sůl a pepř, a trochu olivového oleje a rozmixujte na pesto.
2. Masový plát položte kůží nahoru, vetřete do ní směs koření, otočte a položte na alobal. Naneste pesto a pevně zamotejte a zabalte do alobalu. Pečte při 160 °C asi 40 minut.
3. Odstraňte alobal, přendejte do pekáčku, poklaďte kousky másla a pečte při 200 °C ještě 20 minut.