Drobenkový koláč z celozrnné mouky a červeným angreštem.
Příprava: 50 minut
Náročnost: **
Cena za kus: 8 Kč
Suroviny na 20 kusů
– 200 g třtinového cukru
– 120 g másla
– 200 g celozrnné pšeničné mouky
– 200 ml smetany
– 2 vejce
– prášek do pečiva
– vanilkový cukr
– angrešt
Na drobenku
– cukr
– máslo
– mouka
Postup
1. Z másla a cukru vyšlehejte pěnu a postupně do ní přidejte žloutky. Pak přisypte mouku a přilévejte smetanu.
2. Do hladkého těsta opatrně vmíchejte sníh z bílků, do něhož přidáte vanilkový cukr.
3. Koláčovou formu vytřete máslem, vysypte hrubou moukou a pak naplňte těstem. Koláč posypte angreštem a žmolenkou a pečte při 180 ºC.