Urodila se vám spousta hrušek a nevíte, jak je zužitkovat? Připravte si koláč z čerstvých nebo zavařovaných hrušek.
Ingredience:
4 velké hrušky
3 vejce
1 sáček prášku do pečiva
1/2 lžičky sušeného zázvoru
5 lžic mléka
200 g hladké mouky
150 g másla a ještě lžíce másla na vymazání formy
150 g krupicového cukru
hrst moučkového cukru na vysypání formy
Postup:
Troubu si předehřejte na 160 stupňů. Formu si ze všeho nejdříve vymažte máslem a vysypejte moučkovým cukrem.Hrušky oloupejte, zbavte je jadřinců a nakrájejte na tenké plátky.
Smíchejte máslo a cukr a utřete do pěny. Postupně přidejte všechna vejce, mouku a zázvor a promíchejte do hladkého těsta, které vylijte do formy a vyskládejte na něj na plátky nakrájené hrušky.
Koláč vložte do rozehřáté trouby a pečte 35 minut. Nakonec koláč poprašte moučkovým cukrem.
Tip redakce
Nejlépe chutná koláč s měkkými hruškami zvanými máslovky. Použít můžete ale i jablka.