Syrová mrkev obsahuje mnohem více tělu prospěšných vitaminů než vařená. V lidové medicíně se mrkev používá při nervozitě, astmatu, při jaterních chorobách, střevních problémech nebo při dietě.
CO POTŘEBUJETE?
Připravte si dvě velké mrkve, 200 ml čerstvé pomerančové šťávy, deset kostek ledu a pomerančovou kůru.
JAK NA ŠŤÁVU
Mrkve oškrábejte a nakrájejte na kolečka. Z pomerančů vymačkejte šťávu a oboje společně s ledem vložte do mixéru. Jakmile bude tekutina hladká, přidejte pomerančovou kůru.
NÁPOJ Z ŘEPY
Podporuje tvorbu červených krvinek, čistí krev, a navíc příznivě působí na játra, ledviny a žlučník.
Nepijte nikdy více než 200 ml šťávy najednou, mohlo by vám být nevolno.
ZÁZVOR JE ZÁKLAD
Oloupejte si jednu červenou řepu, dvě jablka, čtyři mrkve, centimetr zázvoru a celerovou nať na ozdobu. Zázvor posiluje imunitu.
HURÁ NA TO
Jednu červenou řepu, dvě jablka, čtyři mrkve a kousek zázvoru zbavte vrchní slupky a vhoďte do odšťavňovače. Koktejl ozdobte celerovou natí a vychlazený ho můžete ihned podáva.