Jezte vejce a ořechy
Za ztrátou barvy vlasů mohou stát různé problémy. Mohou to být poruchy štítné žlázy, také ale chudokrevnost z nedostatku vitaminu B12. Tento vitamín se vyskytuje především v mase, vejcích a mléku. Proto je třeba se na tuto stravu zaměřit.
Pozor ale – může se také stát, že žaludek není schopen tento vitamín absorbovat. Za šedivěním vlasů může stát také menopauza nebo kouření cigaret. Vlasy, podle tradiční čínské medicíny, odráží kvalitu krve a „pevnost“ ledvin.
Další potraviny, které mají největší vliv na tento problém, jsou ořechy, sezamová semínka, kopřivy a pšeničná tráva.
Vlasy vysává stres
Podle ajurvédské medicíny je předčasné šedivění zapříčiněno hlavně stresem. Bylina, jenž je v této medicíně při šedivění vlasů užívána se nazývá bringraj, což znamená „král vlasů“. Zamezuje padání vlasů, předčasné šedivění, tvorbu lupů a dodává vlasům lesk.
Je užívána vnitřně na podporu jater a ledvin a přidává se do vlasových olejů a tonik. Předčasné šedivění je spojováno také s nedostatkem mědi. Měď naleznete hlavně v játrech, kakau, korýších a měkkýších, ořeších a houbách. .