Červenou řepu mají generace žáků v paměti jako nevábný salát podávaný ve školné jídelně, přitom je to přímo zázračná zelenina.
Dokáže v našem těle výrazně snižovat volné radikály, které stojí za vznikem spousty nemocí, včetně té nejobávanější – rakoviny.
Co dokáže
Díky vláknině, antioxidantu betaninu a dalším látkám dokáže řepa pročistit střeva tak, že z nich odstraní jedovaté látky. Má i močopudné účinky, čímž podporuje vylučování nežádoucích kyselin z těla, a podporuje tvorbu červených krvinek.
Pro krásu
Když budete červenou řepu pravidelně jíst, zpevní se vám pokožka, posílí kosti, pleť se projasní, vlasy budou lesklejší a nehty se přestanou lámat. Začít můžete řepovým smoothie k snídani a k obědu řepu přidejte do oblíbeného salátu. Jako dezert si můžete upéct řepové muffiny.