Kdo by to byl řekl, že obyčejný sýr feta a rajčata dokážou vykouzlit tak chutnou kombinaci.
Suroviny:
500 g cherry rajčátek
nebo 4 velká rajčata
200 g sýru feta
3 lžíce olivového oleje
snítka sušeného či
čerstvého tymiánu
kousek másla
sůl, drcený pepř
Postup:
Zapékací misku nebo plech vymažte trochou másla a rozprostřete na ně důkladně omytá cherry rajčátka. Troubu předehřejte na 190 °C. Doprostřed vložte kostku sýra. Rajčátka opepřete, lehce osolte a vše pokapejte trochou kvalitního olivového oleje.
Do misky přidejte i snítku tymiánu. Rajčátka pečte přibližně 25 až 30 minut. Ještě teplý pokrm hezky zamíchejte. Rajčata a sýr se rozpadnou. Do směsi si namáčejte chléb nebo čerstvou bagetu. Přejeme dobrou chuť!