Jana Krausová je skvělá kuchařka, která běžně připravuje několik chodů, takže je se vždy nač těšit, což prý synové jako malé děti neoceňovali, ale dnes už dozajista ano.
Ingredience: 2 kg hovězího masa na polévku s kostí, 2 větší cibule, 2 stroužky česneku, 4 mrkve, 3 petržele, ½ celeru, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 2 rostlinky čerstvého tymiánu nebo půl lžičky sušeného, sůl, pepř
Celestýnské nudle: 1 vejce, 1 lžička nasekané pažitky, 100 g nastrouhaného tvrdého sýra
Postup: Maso opereme, zeleninu očistíme, přidáme koření a vše v hrnci zalijeme 5 litry studené vody.Polévku pomalu vaříme 4 hodiny, v průběhu sbíráme pěnu. Z hotového vývaru vyjmeme maso, zeleninu a koření a přecedíme ho přes plátýnko.
Do polévky vrátíme nakrájené maso a zeleninu a připravíme si celestýnské nudle. Vejce, nakrájenou pažitku, nastrouhaný tvrdý sýr, sůl a pepř smícháme a usmažíme na pánvi jako omeletu. Tu pak nakrájíme na nudličky.