Vůbec se nemusíte zdráhat ho udělat. Tak už neváhejte a několik porcí připravte na vaše nejbližší grilování.
Ingredience:
2 hrušky
2 jablka
1 meloun galia
2 lžičky citronové šťávy
200 ml balsamikového octa
1 chilli paprička (podle odvahy)
Postup:
Nejdříve si připravíme ovoce. Hrušky podélně rozpůlíme, odstraníme jadřinec a nakrájíme je na plátky, jablka zbavíme vykrajovátkem jadřin ce a rozkrájíme na kolečka. Meloun rozkrojíme, odstraníme pecky, nakrájíme na měsíčky a zbavíme slupky.
Ovoce zakapeme citronovou šťávou. Balsamikový ocet dáme do kastrůlku a svaříme z něj hustý sirup, jen redukujeme.
Ovoce grilujeme po obou stranách v aluminiovém tácu. Podáváme na talířích, přelijeme balsamikovou redukcí, dospělým můžeme posypat nasekanou chilli papričkou.
Podávat můžeme například se smetanovou vanilkovou zmrzlinou anebo podle vlastní chuti. Špíz .