I přesto, že jsou chléb a pečivo tak oblíbené, obsahují vysoké množství sacharidů. Víte, co vás čeká, když ze svého jídelníčku vyřadíte bílou mouku?
Více sil a lepší nálada
Ačkoli jsou sacharidy pro naše tělo nezbytné, je důležité si jejich přísun pečlivě hlídat. Mnoho lidí, kteří denně jedí bílou mouku, trpí nedostatkem hořčíku, což způsobuje únavu.
Když vyměníte bílou mouku za celozrnnou, která je skvělým zdrojem železa, hořčíku a vitaminů skupiny B, ucítíte velký přísun energie.
Trávení bez trápení
Celozrnná mouka prospívá i trávení. Obsahuje totiž vlákninu, která zajišťuje správné fungování našeho trávicího ústrojí. Když trávení nefunguje tak, jak by mělo, mohou se dostavit nepříjemné zažívací potíže jako například zácpa.
V zájmu prevence
Snížení sacharidů jde ruku v ruce s hubnutím. Je dobré snížit příjem sacharidů, které zvyšují hladinu mastných kyselin v těle, a tím i riziko srdečního onemocnění a diabetu 2. typu.
Na místo pečiva z bílé mouky proto zařaďte do svého jídelníčku celozrnné, které naopak snižuje hladinu cholesterolu, a tím zmírníte riziko srdečního onemocnění, obezity, diabetu 2. typu a mrtvice.