Rizoto s nádechem přímořské pohody zpříjemní i sychravé podzimní dny.
Ingredience:
300 g vyloupaných krevet
400 ml rybího vývaru
2 stroužky česneku
2 varné sáčky rýže
2 šalotky
2 lžíce olivového oleje
1 dcl bílého vína
1dcl vody
2 lžíce sterilovaného hrášku
30 g másla
50 g parmazánu
pepř, sůl
Postup:
V hrnci na rozpáleném oleji opečeme vyloupané krevety s prolisovaným česnekem, poté je vyjmeme a opatrně přilijeme vodu a přivedeme ji k varu. Do ní pak přidáme rýži, víno a nakrájenou šalotku. Pod pokličkou při střední teplotě vaříme asi 7 minut.
Nakonec přidáme krevety a hrášek, zakapeme máslem a posypeme parmazánem. Ozdobit můžeme dle vlastní inspirace.