Štrúdl nemusí být nutně jen s jablky či ořechy. Skvěle chutná i s nakyslými višněmi. Použít můžete i třešně, s nimi bude náplň sladší.
Potřebujete:
✿ 1 balení listového těsta
✿ 1 kg višní
✿ 5 lžic cukru krupice
✿ 1 lžičku skořice
✿ 4 lžíce strouhanky
✿ 1 vejce
✿ moučkový cukr
1. Višně omyjte a vypeckujte. Vložte je spolu s cukrem a skořicí do hrnce a ohřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Pak odstavte a nechte mírně vychladnout.
2. Listové těsto rozválejte na tenký obdélník. Část posypejte strouhankou, na ni navrstvěte višňovou hmotu a srolujte do závinu nebo pouze přeložte. Povrch na několika místech propíchejte vidličkou a potřete rozšlehaným vejcem.
3. Dejte péct do trouby při 180 °C asi 20–25 minut dozlatova. Upečený závin nechte mírně vychladnout, posypejte moučkovým cukrem a podávejte.
Nádherný recept, jen by mě zajímalo, jestli má někdo zkušenosti s použitím třešní. Preferuji sladší varianty, tak uvažuji, že třešně budou lepší.
To vypadá velice lahodně. Ocenila bych více takových receptů, kde je hlavní ingrediencí něco netradičního. Višňový závin jde určitě vyzkoušet.
OMG, tohle musí bejt božííí 😍 Zbožňuju višně a strašně ráda experimentuju s pečením, takže tohle jde rovnou na můj seznam. Dík za tip!
Tak to musí bejt mňamka. Višně miluju a na záviny taky nedám dopustit. Určitě vyzkouším. Mé pečení občas končí disasterem, ale tohle zní jednoduše.