Na šlágr vietnamské kuchyně odteď můžete zvát přátele.
Ingredience: na 6 porcí
● 2 ks morkové kosti
● čerstvý zázvor, svitek skořice
● cibule
● badyán
● kardamom
● 400 g hovězí kližky
Do polévky:
● 500 g falešné svíčkové
● rýžové nudle
● chilli papričky
● limetka
● koriandr
● červená cibule
● mungo klíčky
Postup:
Kosti dejte na 60 min do trouby a poté udělejte vývar. Koření opražte na pánvi i s cibulí. Do vývaru dejte koření i maso. Maso vytáhněte po 180 min a vývar táhněte dalších 6 hod a dolévejte vypařující se vodu.
Bylinky propláchněte a nudle ponořte do studené vody na 45 min, pak je krátce povařte a připravte na talíř. Nakrájejte maso na tenké plátky a vložte na talíř. Přidejte i nasekanou cibulku, bylinky a klíčky a zalijte vývarem. Ihned podávejte. Navrch dejte koriandr, limetku a chilli papričky.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 55 Kč