Klasický guláš už se vám omrzel? Vyzkoušejte chilli guláš, který jistě zachutná všem, kdo si potrpí na velmi pikatní jídla.
Suroviny:
1 kg vepřové plece
3 velké cibule
5 lžic kečupu
4 lžíce oleje
1 plechovka rajčatového protlaku
1 lžíce sladké mleté papriky
sůl, pepř
1 lžička chilli
petrželka na ozdobu
Postup:
Cibuli si nakrájejte na drobné kostičky a dejte ji osmahnout na rozehřátý olej či kus másla. Vepřovou plec nakrájejte na větší kostky.
Jakmile cibule dostatečně zhnědne, přidejte k ní i maso a orestujte ho. Až bude zatáhnuté ze všech stran, přidejte kečup, sladkou mletou papriku a plechovku rajčatového protlaku. Duste pod pokličkou přibližně třicet minut.
Po uplynutí doby guláš dochuťtě solí a pepřem a mletou čí čerstvou chilli papričkou podle chuti. Guláš dozdobte petrželkou a podávejte s čerstvým chlebem nebo bramborami.