Příprava oblíbeného dortu primabaleríny Anny Pavlové je jednoduchá, jen během sušení nesmíte otevírat troubu.
Potřebujete:
✿ 4 bílky
✿ 220 g cukru moučky
✿ špetku soli
✿ 2 lžíce pudinkového prášku (vanilka)
✿ 2 lžičky citronové šťávy
✿ 100 ml smetany ke šlehání
✿ drobné ovoce
✿ lístky čerstvé máty
1. Vyšlehejte bílky s polovinou cukru a solí do tuhého sněhu. Pak přisypte zbylý cukr a řádně prošlehejte. Pudinkový prášek smíchejte s citronovou šťávou, přidejte do ušlehaného sněhu a opět řádně prošlehejte.
2. Pomocí lžíce nebo zdobicího sáčku naneste hmotu na plech vyložený pečicím papírem do kruhového tvaru. Hmota při pečení trochu klesne, udělejte ji vyšší a navrchu ji uhlaďte.
Plech vložte do trouby předehřáté na 150 °C, ihned snižte teplotu na 120 °C a sušte 80 minut. Pak troubu vypněte a nechte v ní dort dosušit.
3. Vychladlý dort přemístěte na vhodnou podložku. Sněhový základ potřete ušlehanou šlehačkou a ozdobte ovocem a mátou.
Super recept! Zbožňuju, když můžu něco připravit s dětmi, a tyhle dorty jsou tak krásně barevné.