Pomazánka nebo vajíčkový salát je oblíbenou ingrediencí na obložené chlebíčky, jednohubky či jakýkoli druh pečiva.
Potřebujete:
✿ 6 vajec
✿ 2 lžíce másla
✿ 2 lžíce majonézy
✿ 1 lžičku dijonské hořčice
✿ 2 lžíce malých kapar
✿ 1/2 cibule
✿ hrst řeřichy
✿ sůl, pepř
1. Vejce uvařte natvrdo. Cibuli nakrájejte najemno. Řeřichu omyjte a nasekejte nadrobno. Kapary slijte, nechte okapat a nasekejte nahrubo. Uvařená vejce zchlaďte, oloupejte, nakrájejte nahrubo a dejte do mísy.
2. V jiné míse smíchejte změklé máslo s majonézou a dijonskou hořčicí. Přidejte kapary, cibuli a řeřichu. Osolte a opepřete podle chuti a vše promíchejte.
3. Nakonec do základu lehce vmíchejte nakrájená vajíčka. Pomazánku podávejte namazanou na čerstvém pečivu, posypanou řeřichou, případně pažitkou apod. Můžete ji ozdobit třeba i ředkvičkami nebo jinou zeleninou.
Jsem překvapena, že je to tak snadné na přípravu! Zkusím to pro rodinu o víkendu.
Pomazánky miluju, ale nikdy jsem se do toho nepouštěla sama! Možná je čas to vyzkoušet.
Vajíčková pomazánka mi připomíná dětství, mamka ji dělala skoro každou neděli k snídani. Tento recept se mi zdá ideální na nějakou rychlou a chutnou svačinu!