nejsem sama
Úvod
Krása a zdraví
Recepty
Nápady
Magický svět
Cestování
Partnerské vztahy
Příběhy
Domů     Úplně boží pláže – Španělsko
Úplně boží pláže – Španělsko

Španělsko a jeho okolní ostrovy jsou plné krásných pláží, které lákají k zahálce i k poznávání. Vybrali jsme z nich pro vás šest naprosto nejkouzelnějších.

Playa de ses Illetes

Některé zdroje uvádí, že je tato pláž jednou z nejkrásnějších na celém světě. Nachází se na ostrově Formentera a je rozdělena na dvě části, uprostřed kterých se nachází malá skalnatá oblast.

Jejím nejvýraznějším rysem je mělká, klidná a tyrkysová voda. Ta se snoubí s bílým pískem. Jedná se o přírodní park, tudíž je skvěle postaráno i o okolí.

Jsou zde ochranné duny, přístupové chodníky a specifické oblasti, kde můžete parkovat, aniž byste ovlivňovali terén. Na pobřeží se také nachází různé restaurace.

Díky bezpečnosti a službám, které jsou návštěvníkům k dispozici, je tato pláž ideální také pro děti.

Bílý písek a tyrkysová voda, ideální kombinace pro iluzi ráje na zemi. Ráno si raději přivstaňte, abyste si našli hezké místo. Pláž je během přílivu rozdělená na několik maličkých zátok. Součástí jsou masivní skalní oblouky. Moře je krásně čisté a písek jemný. V okolí není prakticky žádná zástavba, je to krásný kousek přírody. Ideální je navštívit ji mimo sezonu, kdy není tak moc zaplněná turisty. Na samotné pláži nic kromě písku, hřbitova a parkoviště nenajdete. Moře je zde divoké, s velkými vlnami. Pohořím Jandia je odříznutá od veškeré civilizace. Pokud se ubytujete v San Sebastianu, pak je pro vás tato pláž nejsnadněji dostupná. Kousek od La Concha jsou ještě další krásné pláže, jako třeba Pico del Loro nebo Ondarreta.

Playa de las Catedrales

Tato unikátní pláž se nachází na severu Španělska, konkrétně na rozhraní Galicie a Asturias. Přímo u pláže je velké parkoviště, bývá ale plné, a proto je lepší auto zaparkovat u pláže Playa de Arealonga a dojít po stezce pěšky. Cesta zabere asi 20 minut.

Důležité je vědět, že pláž je přístupná veřejnosti pouze v případě odlivu oceánu. Když budete mít na tohle období štěstí, pak vás čekají dechberoucí klenuté oblouky vymleté ve skalách, které vznikají díky působení příbojových vln a větru.

Název pláže je tak odvozen od gotických oblouků katedrál. Jeden z internetových portálů dokonce označuje pláž jako 4. nejkrásnější v celé Evropě.

Playa de Bolonia

Další krásnou španělskou pláží je bezpochyby Playa de Bolonia, která se nachází v části Costa de la Luz. Jedná se o širokou pláž s písečnými dunami bez hotelů a zástavby, tedy vlastně hotový přírodní skvost.

Playa de Bolonia je dlouhá 4 kilometry a široká přes 70 metrů. Je tak ideálním místem, kde strávit prosluněný den a užívat si koupání.

Výhodou také je, že se můžete domluvit s místními rybáři a oni vás rádi vezmou dál na moře, kde je možné pozorovat velryby či delfíny. K pláži jezdí během sezony speciální mikrobus, pohodlnější ale je k ní dojet vlastním vozem. Případně můžete využít taxislužeb.

Playa de Monsul

Velmi oblíbenou španělskou pláží je také Playa de Monsul, která leží v přírodním parku Cabo de Gata-Nijar. Nachází se na jihu Španělska, konkrétně v provincii Almeria.

Tento přírodní park je vlastně nejlépe střeženým tajemstvím Španělska. Měsíční sopečná krajina s lávovými útesy je v kombinaci s dlouhými černými písečnými plážemi takřka dechberoucí.

Pokud si najdete dostatek času, pak určitě navštivte také Cabo de Gata, které je plné neprobádaných malých pláží a zátok. Sluší se také připomenout, že pláž Monsul využil i režisér Steven Spielberg jako kulisu ve svém velkolepém filmu Indiana Jones.

Playa de Cofete

O této pláži se často píše jako o té vůbec nejkrásnější na Kanárských ostrovech. Nachází se na jižním cípu ostrova Fuerteventura.

Pláž má délku asi 8 kilometrů a za skaliskem El Islote plynule přechází v další krásnou pláž Playa de Barlovento, která má 6 kilometrů.

Pláž působí osaměle a liduprázdně a vyzařuje se svou až 800 metrů vysokou horskou scenérií až poněkud mysteriózní dojem. V moři se sice tolik nevykoupete, protože tu jsou vysoké vlny, ale místo je ideální na procházky, a to zejména při odlivu.

Dostanete se sem minibusem, který jezdí dvakrát denně (ve 12.00 a 16.00), případně můžete zajet autem do Morro de Jable a dojít k ní asi 3 kilometry pěšky.

La Concha

Pláž La Concha se nachází v centru města San Sebastian a je součástí stejnojmenného zálivu. Pláž i záliv pak vděčí za svůj název podobnosti svého tvaru s tvarem mušle při pohledu z ptačí perspektivy.

Voda v zátoce není nikdy příliš hluboká. Ačkoli příliv a odliv často omezují přístupnost prostoru pláží, La Concha nabízí nádherný výhled z vody i mimo ni.

Je také skvěle vybavená pro všechny návštěvnky – za poplatek je možné využít modrobílé slunečníky, jsou tu také sprchy.

Nachází se tu rovněž restaurace, kde si můžete vychutnat mořské plody. Pokud hledáte hezkou a dostupnou pláž z města, je La Concha vhodná právě pro vás.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
4 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
tereza6

Jestli je něco, co miluju, tak je to fotogeničnost místa a Playa de Monsul s tou sopečnou krajinou a černýma plážema by dělala úžasný záběry. Už teď vidim, jak tam budu trávit hodiny s foťákem v ruce. A Spielberg tam točil Indiana Jonese? To je fakt cool info!

terezaruzickova

Přírodní park u Playa de Bolonia jistě stojí za návštěvu. Fascinuje mě, jak některé destinace dokážou zachovat svou přirozenou krásu bez zbytečných hotelů a komerční zástavby. A možnost pozorování velryb či delfínů? To zní jako jedinečný zážitek.

kralova

Ty jo, Playa de las Catedrales vypadá úžasně, zamilovala jsem se do těch fotek s těmi klenutýma obloukama! Musí to bejt něco nádhernýho vidět to na vlastní oči. Trochu mě ale mrzí, že se tam dostane jen během odlivu, musim si to tam dobře načasovat.

dostalova

Teda, Playa de ses Illetes vypadá jako raj na zemi! Už se mi stýská po tom, jak můžeš procházet mezi těma dvěma částma a mít pocit jakoby jsi na jiný planetě. Myslím, že bych tam mohla strávit celý den a ani bych se nevšimla, jak rychle letí čas. A ty restaurace přímo na pláži? To musí být sen.

sdílejte článek
Předchozí článek
Další článek
Související články
Pokud jste ještě nestihli dovolenou a plánujete ji spíš v babím létě či na podzim, pak jsou pro vás Kanárské ostrovy ideální volbou. Znáte nejkrásnější pláže jednotlivých ostrovů? Nyní vám je přiblížíme. Gran Canaria Uvádí se, že Gran Canaria je nejrozmanitější ze všech Kanárských ostrovů. Má desítky krásných pláží, některé jsou plně vybavené pro lenošení […]
Kouzelných ostrůvků kolem dalmáckého pobřeží je mnoho. Na všech objevíte bohatou historii, krásnou přírodu a milé domorodce, kteří se vám budou ochotně věnovat. Olivové háje a zálivy Ostrov Korčula je úžasné místo v Jaderském moři, známé svou malebnou krajinou a bohatou historií. Hlavní město Korčulu najdete na východní straně ostrova. Je centrem všeho dění, má krásné pláže i středověkou architekturu. […]
Výlet do Nizozemska vám může přinést zážitek na celý život. Připravili jsme si pro vás šest míst, která byste při cestě do Země tulipánů rozhodně neměli zapomenout navštívit. Zaanse schans Každého návštěvníka Zaanse schans nejprve přivítají velké větrné mlýny, které sem byly svezeny z celé země. Je jich celkem šest a jsou stále v chodu. Za drobný poplatek […]
Jejich popularita roste. Nebývá tu mnoho lidí a okolní příroda je nádherná. Navíc tu nemusíte většinou platit žádný vstup. Filmaři je milují Lom v Hřiměždicích na Příbramsku je oblíbené rekreační místo, kde můžete skákat do vody z výšky až deseti metrů nebo se slunit na molu. V minulosti se tu těžila žula, potom býval lom používán jako speciální výcvikové […]
reklama
Partnerské vztahy
Čím muže vytáčíme?
Víte, jaké projevy a vlastnosti jdou chlapům nejvíc na nervy? Zamyslete se, zda to nejsou právě ty, které způsobují ve vašem vztahu nejčastější rozbroje. Udělejte si občas inventuru, zda některým svým chováním nesbíráte v očích svých protějšků minusové body. Nesnesitelné žárlení „Kde jsi byl? Proč jsi přišel pozdě? S kým tam půjdeš? Budou tam i nějaké ženy?“ […]
Proč se druhá manželství rozpadají?
Důvodem, proč druhá manželství často selhávají, bývá i složitý vztah s nevlastními dětmi. Je náročné skloubit dvě různé rodiny, chce to spoustu trpělivosti. Lidé se rozcházejí, scházejí, navazují nové vztahy. Je to ovšem daleko složitější, když v tom jsou zakomponované děti či vnoučata. Tehdy daleko víc přemýšlíte, zda si do života někoho pustit. A není to snadné. Důležité je ujasnit […]
Čas bez partnera vám prospěje!
I když máte skvělého partnera, není na škodu vyrazit někam na pár dnů sama a prožít jistý čas bez něj. Konec léta je na to ideální. Zkuste to, může to být jedna z vašich nejlepších dovolených. Také patříte k párům, které každý rok řeší, kam pojedou na dovolenou, a obvykle se v tom rozcházejí? Zatímco muže to často táhne za dobrodružstvím, u nás žen mnohdy vyhrává odpočinková dovolená u moře, ideálně s wellness […]
Má vás v moci syndrom velké sestry?
Jaké to je být nejstarší sestrou ze všech sourozenců? Jak moc vám to ovlivnilo život i vaše partnerské vztahy a jak dalece v dobrém či spíše v neblahém smyslu? Velké sestry jsou obvykle ty odpovědnější a neustále pečují o druhé a nabízejí svou pomoc kdekoli. Nejdůležitější formování osobnosti se děje v dětství, takže si vyvíjíme svá […]
Cestování
Okouzlující a fascinující Maroko
Maroko je fascinující země plná kontrastů, přírodních krás, islámské architektury a přátelských lidí. Vychutnáte si zde exotické chutě a vůně, užijete si romantické procházky po nekonečných písčitých plážích a noci strávené s beduíny v poušti. Kromě nádherného koupání vás překvapí zasněžené vrcholky čtyřtisícovek. Marocké království leží v severní Africe, na severu od Španělska ho odděluje Gibraltar, na jihu jej obklopuje Sahara. […]
Perla Afriky – Maroko
Maroko je jedním z míst, kam se můžete vypravit klidně i na podzim a stejně si tam užijete dovolenou v teple. Navíc tu nebude takový nával turistů jako během letních měsíců. Maroko je díky své poloze na severu Afriky skvělým místem pro letní, ale klidně i podzimní dovolenou. Nejoblíbenější marocká letoviska spočítáte na prstech jedné ruky, jsou totiž dvě. Tím prvním je […]
Rujana je ostrov nostalgie
Bývala to naše oblíbená dovolenková destinace. Balt je blízko, a to, že byla voda chladnější než na jihu Evropy, nám za bývalého režimu nevadilo. Zavzpomínejte tu na své mládí! Ostrov Rujana byl jednou z mála možností, jak se mohl občan bývalého Československa dostat bez problémů k moři. Češtinu tu bylo v letních měsících slyšet na každém kroku, ačkoli koupání […]
Neapol, Vesuv a Pompeje – Itálie
Pokud chcete spojit dovolenou u moře s poznáváním, pak je pro vás Neapol tím nejlepším výchozím místem. Skvěle se odtud dostanete na Vesuv, ale také do Pompejí. Pokud plánujete pozdní letní dovolenou v Itálii, určitě zahrňte do svých úvah lokalitu v podobě čarokrásné Neapole. Jde o skvělý výchozí bod pro výlet do Pompejí nebo i na věhlasnou sopku Vesuv. […]
Krása a zdraví
Je libo vlasy s příchutí přírody?
I když je žena se svou barvou vlasů spokojená, občas zatouží po změně. Nemusí ale hned běžet do kadeřnictví. Toužíte mít světlejší, nebo naopak tmavší barvu vlasů, aniž byste museli ke kadeřníkovi nebo se barvit doma chemickou barvou? Vyzkoušet můžete buď čistě přírodní barvy, nebo vsadit na osvědčené rady našich babiček. Pokud nechcete opravdu radikální změnu, […]
Když vás kouše artróza
Bolí vás v kloubech a máte pocit, že vám v nich vrže jako v starých pantech? Možná vás trápí artróza. Pokud máte pocit, že vaše klouby nejsou to, co bývaly, může být na čase zjistit, co za tím vězí. Když vaše koleno zatuhne Jedním z prvních příznaků artrózy je bolest a ztuhlost kloubů. Ráno vstáváte a […]
Podle potu poznáš…
Potit se je normální, a obzvlášť v létě. Jenže pot se čas od času mění, respektive jeho zápach a také intenzita. Pokud pozorujete změny, mějte se na pozoru. Může to znamenat nemoc! Pot zbavuje tělo škodlivin a také slouží jako ochranný štít pro naši pokožku. Ovšem, co si budeme povídat, někdy je pořádně otravný. Nevzhledné koláče v podpaží a nevábně se […]
Pozvěte své vlasy do lázní
Slunce letos v létě svítilo jako o závod, a naše vlasy dostávaly pořádně zabrat. Nápor slunečních parsků nám sice zanechal fajn vzpomínky, ale také vyšisované vlasy. Přirozený lesk a pružnost pomohou vrátit kadeřím hydratační masky i vlasové oleje. Nebojte se ani poškozené konečky zkrátit. Kdyby mohla, tak vám za to vlasová pokožka vysekne poklonu, protože jí odlehčíte. Olej, […]
Magický svět
Viděla jsem svého anděla, odnesl mě do bezpečí
Rodiče mě našli uprostřed rybníka na malém ostrůvku. Nikdo nikdy nezjistil, jak jsem se tam dostala. Já ale vím své, donesl mě tam zvláštní pán s křídly. Anděl strážný? Co občas dovedou malé dětičky vymyslet a jak umějí nahnat strach svým rodičům a prarodičům, o tom snad ani netřeba nikoho přesvědčovat. I já jsem byla malé, zdánlivě nevinné dítko, které […]
Přičarujte si štěstí, peníze i lásku
Zdroj energie a moudrosti, to je příroda. Pokud chcete změnit svůj život snadno k lepšímu, její sílu byste rozhodně neměli podceňovat! Ať už toužíte naplnit svou peněženku, přitáhnout si tu pravou lásku, nebo jen očistit energetické pole, aby se vám znovu dařilo. Přírodní síly umějí zázraky na počkání, tak si držte klobouky! Kouzelný sáček s bazalkou […]
Jaký živel vám vládne?
Už v dávných dobách se astrologové začali domnívat, že za povahu člověka mohou nejen hvězdy, ale také živel, který byl jejich příchodu na svět nakloněn. Víte, o jaký typ živlu šlo ve vašem případě? Je to tak prastará záležitost jako lidstvo samo. Přírodní živly se dělí do čtyř skupin: oheň, voda, země a vzduch. Odhalte, jaký element je ten váš, a zjistíte, […]
Jeden obraz nás vysával, druhý naopak léčil
Strýc říkával, že ten starý obraz je prokletý. Časem jsem sama pochopila, proč. Vysával naši rodinu jako upír a přinášel všem jen samé neštěstí. Do důchodu mi scházelo jen několik let, když moje stará teta zemřela a odkázala mi několik hezkých věcí. Mezi nimi byl i obraz, který jsem milovala. Vždycky, když jsem byla u ní, tak jsem se […]
Nenechte si ujít další zajímavé články
Nenechte si ujít Paní domu č. 10, právě vychází!
tisicereceptu.cz
Nenechte si ujít Paní domu č. 10, právě vychází!
Na co se můžete v novém čísle Paní domu těšit? Na spoustu inspirací a nápadů pro jedinečné období na sklonku léta, kdy ještě nenastal podzim, dny jsou teplé a příroda je ve své nejbarevnější formě. Do
Futuristické technologie v ikonickém hotelu
epochalnisvet.cz
Futuristické technologie v ikonickém hotelu
Hotel Beverly Wilshire způsobil malou revoluci v cestování tím, že se ve svých penthouse a prezidentských apartmá rozhodl využít hologramy. Ikonická nemovitost je první v oboru, která začlenila tuto pokročilou technologii do pokojů ve snaze vylepšit své vyhlášené služby.   V hotelu Beverly Wilshire, kde se například natáčela Pretty Woman, můžete nově komunikovat s personálem
Digitální otrokářství: Dej si detox
panidomu.cz
Digitální otrokářství: Dej si detox
Osvobození od telefonních drátů se přeměnilo na novou závislost, která má dokonce mezinárodní klasifikaci nemocí: F63.8. A jaký máte vztah vy s vašim mobilem? Šťastný, anebo připomíná otrokářství? Dvě třetiny lidí si zkontroluje mobil bezděky i tehdy, když nezvoní, nepípá a ani nevrní. 59 % lidí přiznává, že si bere telefon i do koupelny a
Na Kristiána VII. platily bič a pouta
historyplus.cz
Na Kristiána VII. platily bič a pouta
Staré nástěnné hodiny odbíjejí půlnoc. Dánský král Frederik V. se zvedne od stolu, zavrávorá a shodí přitom velký džbán s vínem. „Taková škoda!“ uleví si. Alkoholu totiž rozmařilý panovník nemá nikdy dost. Ne náhodou bude se silnou závislostí bojovat i jeho syn Kristián. U něj se však navíc projeví i příznaky schizofrenie. Je mu sotva
Vůně La Panthère Elixir
iluxus.cz
Vůně La Panthère Elixir
La Panthère, ikonická květinová vůně francouzského domu Cartier, rozšiřuje svoji kolekci o nový parfém La Panthère Elixir. Cílem dvorní parfumérky značky, Mathilde Laurent, bylo do vůně přenést pocit
Romantika starých lomů
epochanacestach.cz
Romantika starých lomů
Zatopené lomy jsou malebným cílem výletů a za teplého počasí některé z nich jako bonus nabízejí i koupání v křišťálově čisté vodě. Zatopených lomů máme u nás nespočet. Jsou pohádkově krásné a vynikají průzračnou vodou. Ta je ovšem o poznání chladnější, než na koupališti nebo v rybníku. Lákají všechny milovníky panenské přírody. Ty, ve kterých je dovoleno
Otevřený minimalismus Diablo House
rezidenceonline.cz
Otevřený minimalismus Diablo House
Kancelář Terry & Terry Architecture představila zdařilý projekt v podobě přístavby obytného křídla ke stávajícímu jednopodlažnímu domu. Nový dvoupatrový objem, napojený na původní objekt pod ostrým úhlem, začleňuje obytný prostor do okolí a těží z dalekých výhledů na přilehlé kopce a údolí. Jádro domu, jež zaujímá celkovou plochu 613 čtverečních metrů, je v aktuálním uspořádání
Dědečkovy brýle byly kouzelné, viděla jsem přes ně zemřelé
skutecnepribehy.cz
Dědečkovy brýle byly kouzelné, viděla jsem přes ně zemřelé
Seděla jsem v domku svých prarodičů a vzpomínala. Najednou jsem uviděla známé brýle a nasadila si je. V tom vešli do dveří – babička i dědeček. Na dědečkově pohřbu říkala smířená babička, že ani ona už na světě dlouho nebude, že si ji její muž brzy povolá k sobě. Ta slova mě děsila. Tím spíš, že babička nelhala. Dědečka přežila jen
Čím Affašovou manžel rozčiluje doběla?
nasehvezdy.cz
Čím Affašovou manžel rozčiluje doběla?
Po těžkých chvílích, které manželé Donutilovi prožili, to teď snad vypadá rovnou na rozvod! Herečka Sára Affašová (30) ze seriálu Záhadné případy přiznala, že už nemůže vystát, jaký je její manžel Mar
České děti ohrožuje závislost na videohrách
21stoleti.cz
České děti ohrožuje závislost na videohrách
Gaming disorder neboli závislost na videohrách je Světovou zdravotnickou organizací uznávaná jako duševní choroba. Je jí myšleno hraní her na počítači, notebooku, tabletu, konzoli či mobilu v takové m
Etruská posedlost smrtí
enigmaplus.cz
Etruská posedlost smrtí
Vědci odkrývají pozůstatky velké keramické dílny. Vznik stavby dlouhé přes 50 m datují do 7. století př. n. l. Mezi keramickými střepy se povalují ostatky domácích zvířat. Archeologové se snaží přebro
Myslíte, že jíte, co chcete? Kdepak. Jídelníček diktují bakterie
epochaplus.cz
Myslíte, že jíte, co chcete? Kdepak. Jídelníček diktují bakterie
„Ty jíš čokoládový dort?“ pozdvihne kamarádka překvapeně obočí. „Nějak na něj mám poslední měsíce chuť,“ krčí rameny dívka. Je to její svobodné rozhodnutí? Anebo je jen loutkou bakterií? Porodním sálem se rozezní dětský pláč. Novorozeně přijde na svět jako nepopsaný list. Tedy, co se střeva týká. První mikroby se do něj ale dostávají už ve
4
0
Would love your thoughts, please comment.x