Máte chuť na lehký dezert? Připravte si během pár minut italské tiramisu.
Ingredience:
500 g mascarpone
2 žloutky
100 ml smetany ke šlehání
50 g krupicového cukru
šálek silného espressa
šálek Amaretta či jiného likéru
10 ks cukrářských piškotů
3 lžíce kakaa
Postup:
Nejprve si připravte silnou kávu a 2 až 3 průhledné sklenice. Piškoty si rozpulte a každý namočte do vychladlé kávy smíchané s Amarettem. Pak je umístěte na dno průhledné sklenice.
Vyšlehejte si žloutky s cukrem ve vodní lázni. Vyšlehejte si i smetanu a přidejte ji ke žloutkům s cukrem. Pořádně promíchejte. Nakonec vmíchejte mascarpone.
Na piškoty rozprostřete trochu krému, pak na něj zase umístěte piškoty a opět rozetřete další vrstvu krému. Ten nakonec bohatě zasypejte kakaem. Vychlaďte v lednici.
Tip redakce
Mascarpone můžete nahradit levnějším pomazánkovým máslem.