Suroviny:
200 g italských mandlových sušenek
500 g třešní
150 g cukru
50 g škrobu
200 ml smetany ke šlehání
1 balíček ztužovače šlehačky
1 balíček vanilkového cukru
500 g polotučného tvarohu
3 lžíce mléka
60 g moučkového cukru
20 g kakaa
Na ozdobení:
1 zarovnaná lžíce kakaa
Postup:
Sušenky rozdrťte a naneste na dno mísy. Třešně omyjte, odpeckujte a vložte do hrnce. Přidejte cukr, trochu vody a povařte asi 10 minut. V trošce vody rozmíchejte škrob a vlijte ho k třešním.
V míse vyšlehejte smetanu se ztužovačem a vanilkovým cukrem dotuha. V jiné míse smíchejte tvaroh s mlékem, cukrem a kakaem. Zlehka přimíchejte šlehačku.
Krém rozetřete stejnoměrně na třešně a uložte nejméně na 3 hodiny do chladničky. Před podáváním povrch poprašte kakaem.
Kdybyste měli jmenovat jen jeden italský dezert, drtivá většina by řekla tiramisu. A třešňová verze je opravdu zajímavá. Pokud budou tuhle dobrotu jíst dospělí, můžete sušenky pokapat višňovým likérem.
Hele to tvarohový tiramisu mě fakt zaujalo. Přesně něco pro mě na víkendovou pohodu se skvělou čítou.
Miluju tiramisu! Tvarohová verze s třešněmi zní jako skvělý experiment, který musím vyzkoušet. Díky za recept!
To je skvělý recept! Třešně v tiramisu určitě dodají zajímavou chuť. Ráda to vyzkouším se svojí rodinou v Brně.