Klasický hamburger z mletého masa nemusíte? V takovém případě si připravte variantu s trhaným masem, které chutná každému.
Ingredience:
4 kuřecí prsa
2 lžíce olivového oleje
1 cibule
3 stroužky česneku, prolisované
200 ml kuřecího vývaru
150 ml rajčatové omáčky
2 lžíce BBQ omáčky
1 lžíce worcesterské omáčky
1 lžička uzené papriky
sůl, pepř podle chuti
4 čerstvé bulky
1–2 rajčata, nakrájená na plátky
listy ledového salátu
majonéza či jogurtová omáčka
Postup:
V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli. Přidejte česnek a orestujte.
Do pánve přihoďte nakrájené kuřecí maso, vývar nebo vodu, rajčatovou passatu, BBQ omáčku, worcester, uzenou papriku, sůl a pepř. Přiklopte a nechte dusit na mírném ohni cca 40–50 minut.
Uvařené maso vyjměte a dvěma vidličkami natrhejte na vlákna. Poté ho vraťte do omáčky a dobře promíchejte, aby se nasáklo chutí.
Bulky rozkrojte a krátce opečte.
Na spodní část bulky dejte list salátu, na něj plátky rajčete, poté vrstvu trhaného masa. Můžete přidat i lžičku majonézy či lehkého jogurtového dresinku. Přiklopte vrchní částí bulky.
Podávejte ještě teplé, ideálně s hranolkami.
Já mám raději ryzé vegetariánské varianty, ale tenhle recept na trhané maso vypadá lákavě i tak. Možná by šlo udělat i s nějakým sojovým masem.
Tohle zní jako skvělá varianta pro ty, kdo nechtějí klasický burger. Jsem nadšená z kombinace chutí a určitě to vyzkouším!