Klasický hamburger z mletého masa nemusíte? V takovém případě si připravte variantu s trhaným masem, které chutná každému.
Ingredience:
4 kuřecí prsa
2 lžíce olivového oleje
1 cibule
3 stroužky česneku, prolisované
200 ml kuřecího vývaru
150 ml rajčatové omáčky
2 lžíce BBQ omáčky
1 lžíce worcesterské omáčky
1 lžička uzené papriky
sůl, pepř podle chuti
4 čerstvé bulky
1–2 rajčata, nakrájená na plátky
listy ledového salátu
majonéza či jogurtová omáčka
Postup:
V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli. Přidejte česnek a orestujte.
Do pánve přihoďte nakrájené kuřecí maso, vývar nebo vodu, rajčatovou passatu, BBQ omáčku, worcester, uzenou papriku, sůl a pepř. Přiklopte a nechte dusit na mírném ohni cca 40–50 minut.
Uvařené maso vyjměte a dvěma vidličkami natrhejte na vlákna. Poté ho vraťte do omáčky a dobře promíchejte, aby se nasáklo chutí.
Bulky rozkrojte a krátce opečte.
Na spodní část bulky dejte list salátu, na něj plátky rajčete, poté vrstvu trhaného masa. Můžete přidat i lžičku majonézy či lehkého jogurtového dresinku. Přiklopte vrchní částí bulky.
Podávejte ještě teplé, ideálně s hranolkami.
To vypadá fakt božsky! Už při čtení se mi začaly sbíhat sliny. Musím to zkusit na večeři pro rodinu.
Je skvělé, že je tu tak detailní návod na přípravu. Na trhané maso v bulce se už dlouho chystám, a teď konečně vím jak na to!
Hele, to je super nápad! Trhaný maso je fakt pecka a prostě to křupání bulky s rajčaty a salátkem… prostě mňamka!
Já mám raději ryzé vegetariánské varianty, ale tenhle recept na trhané maso vypadá lákavě i tak. Možná by šlo udělat i s nějakým sojovým masem.
Tohle zní jako skvělá varianta pro ty, kdo nechtějí klasický burger. Jsem nadšená z kombinace chutí a určitě to vyzkouším!