Suroviny:
500 g vepřové plece nebo krkovice
1 větší cibule
2 stroužky česneku
300 ml piva (může být světlé i tmavé, ale nemělo by být příliš hořké)
2 lžíce sádla
½ lžičky chilli
1 lžička drceného kmínu
sůl
pepř
Postup:
Troubu nejprve předehřejte na 180 °C. Vepřové maso nakrájejte na větší kostky. Osolte, opepřete a přidejte kmín. V pekáči nebo hrnci, který může do trouby, rozehřejte sádlo a maso na něm zprudka opečte.

Poté je dejte stranou a na výpeku opékejte cibuli nakrájenou na kostičky tak, aby zesklovatěla. Poté přidejte česnek a nechte ho rozvonět. Cibuli zalijte pivem, přidejte trochu chilli, vraťte do hrnce maso a vše přiveďte k varu.
Hrnec přikryjte poklicí nebo alobalem a vložte do trouby. Pečte asi 2,5 hodiny, dokud se maso nezačne rozpadat. V průběhu pečení je obracejte a v případě potřeby trochu podlijte pivem.
Po upečení maso natrhejte vidličkami. Důkladně je promíchejte s výpekem a případně osolte a opepřete.
Trhané maso můžete podávat na spoustu způsobů, skvělé je s čerstvým chlebem nebo na topince, hodí se i k bramborové kaši. Můžete ho servírovat i v housce. Naplňte ji zeleninou, masem a přidejte hořčici.
Moc hezký recept, mám ráda maso, které se samo rozpadne. Určitě vyzkouším s tmavým pivem.
Trhané maso na pivě? To je opravdová delikatesa! Myslím, že to bude dokonalé na příští rodinné oslavě.
Perfektní! Miluji jídla, která se pečou pomalu a masíčko se pak rozpadá. A kombinace s pivem je geniální!
To zní skvěle! Moc ráda vařím s pivem, vždy to dodá jídlu extra chuť. Určitě vyzkouším, díky za recept.