V cheesecaku těsto nahrazují rozdrcené sušenky, skvělé je i to, že se vůbec nemusí péct.
Potřebujete:
✿ 220 g kakaových sušenek
✿ 90 g rozpuštěného másla
Krém:
✿ 500 g tvarohu
✿ 100 g cukru moučky
✿ 200 ml 33% smetany
✿ špetku vanilinu
Třešňová poleva:
✿ 120 g třešní
✿ 1 balíček dortového želé
✿ 6 čtverečků hořké čokolády
1. Rozmixované sušenky smíchejte s rozpuštěným máslem. Nasypte je do dortové formy s pečicím papírem a uhněťte.
2. Vyšlehejte tvaroh s cukrem. V jiné míse vyšlehejte smetanu s vanilinem do bílé pěny, přidejte tvaroh a promíchejte. Krém naneste na sušenkovou směs.
3. Želé připravte dle návodu na obalu. Polovinu třešní propasírujte a šťávu přidejte k želé. Čokoládu rozpusťte a zamíchejte do želé, rozetřete na povrch dortu, přídejte třešně a dejte do lednice.
Mám moc ráda, když nemusím nic péct. Tenhle recept na cheesecake vypadá báječně, určitě vyzkouším.
Tak to je opravdu zajímavý recept! Třešně a čokoláda spolu musí chutnat skvěle, zkusím to o víkendu.
Tohle vypadá moc dobře, cheesecake z tvarohu a sušenek je super nápad. Není potřeba ani trouba, což je výhoda!