Treska je nejznámější a nejčastěji konzumovaný druh ryby u nás. Je velmi dietní a obsahuje velké množství bílkovin.
Potřebujete:
✿ 100 g tresky
✿ 150 g mixu listových salátů
✿ sůl, pepř
✿ 4 cherry rajčátka
✿ ½ salátové okurky
✿ snítku čerstvého kopru
✿ přepuštěné máslo ghí
✿ ½ citronu
Zálivka:
✿ 5 g čekankového sirupu
✿ 5 ml citronové šťávy
✿ 5 ml dýňového oleje
1. Tresku osolte a opepřete z obou stran a rychle ji opečte na rozehřátém ghí, stačí jen trochu, aby z obou stran pěkně zbělela, podlijte troškou vody a nechte chvilku dusit doměkka.
2. Směs salátů natrhejte, rajčátka nakrájejte na kousky, okurku na tenké plátky, kopr posekejte a dejte do misky. Připravte si zálivku smícháním čekankového sirupu, dýňového oleje a citronové šťávy.
3. Na talíř položte plátek tresky, přidejte zeleninový salát, kousky citronu a podávejte. Případně můžete jako přílohu použít krajíček celozrnného chleba nebo vařenou quinou a můžete podávat.