Suroviny:
12 tortill
500 g mletého masa
1 cibule
3 stroužky česneku
150 ml hovězího vývaru
200 ml rajčatové passaty
410 g červených sterilovaných fazolí
1 baby salát
2 rajčata
hrst koriandru
3 lžíce oleje
sůl
pepř
Kořenicí směs:
2 lžíce chilli koření
1 lžíce drceného římského kmínu
1 lžička uzené papriky
1 lžička drceného koriandru
sůl
Postup:
Všechny ingredience na kořenicí směs vsypte do misky a důkladně promíchejte. Ve větší pánvi rozpalte olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Pak vsypte dvě lžíce kořenicí směsi a ještě asi minutu opékejte, aby se koření rozvonělo.
Přidejte maso a zprudka restujte. Jakmile maso ztmavne, podlijte je horkým vývarem, přidejte passatu a 20 minut duste. Tekutina by se měla zredukovat, hotová směs by měla být krémová, aby dobře držela v plackách.
Asi 5 minut před koncem vaření do směsi přidejte okapané fazole, aby se prohřály. Než se maso vydusí, připravte zeleninu.
Salát nakrájejte na nudličky, rajčata na kousky, koriandr nasekejte nahrubo, nasucho opečte na pánvi tortilly. Tortilly naplňte masem. Salát, rajčata a koriandr si každý doplní podle chuti.
V Mexiku tohle typické jídlo dostanete ve všudypřítomných stáncích taquerías a pokaždé chutná trochu jinak. Rozdíly bývají hlavně v použitém mase.
Zrovna jsem koupila tortilly a nevěděla co s nimi. Tohle teď asi zkusim! Těším se, až to ochutnám.
Recept je velmi dobře popsaný a myslím, že výsledkem budou chutné tortilly. Určitě je vyzkouším při příští příležitosti.
Mexické placky jsou opravdu výtečným tipem na oběd nebo večeři. Už se těším, až vyzkouším tuto konkrétní variantu s fazolemi.
Tohle zní jako super recept! Já jsem nikdy nepotřebovala hovězí vývar, použila jsem kuřecí a bylo to taky super.
Tyto mexické placky vypadají skvěle! Já bych možná přidala ještě víc chilli, mám ráda, když to trochu pálí.
Tortilly jsou skvělý nápad na rychlou večeři po práci. Ráda bych to zkusila s kouskem avokáda navíc!