Šunkové rolky zná každý. Zkuste je tentokrát připravit trochu jinak.
Suroviny:
5 tortillových placek
35 dkg krůtí šunky
200 g pomazánkového másla
200 g zakysané smetany
sůl, pepř
1 cm nastrouhaného křenu
čerstvá petrželka na ozdobu
Postup:
Rozprostřete jednu placku tortilly na vál nebo čistou kuchyňskou plochu. V misce smíchejte pomazánkové máslo, zakysanou smetanu, nastrouhaný čerstvý křen a dochuťte podle chuti solí a pepřem. Dobře promíchejte.
Placku potřete vzniklou směsí a následně na ni rozložte několik plátků šunky. Šunku opět potřete trochou pomazánky.
Tortillu opatrně zarolujte, aby vám pomazánka nevytekla ven. Zabalte ji do alobalu nebo potravinové fólie a dejte ji na jednu hodinu vychladit do lednice.
Takto postupujte i v případě ostatních placek. Jakmile budou všechny dostatečně vychlazené, nakrájejte je na silnější špalíčky, rozprostřete je na talíř a posypejte je nasekanou petrželkou.