Bramborový koláč je skvělý teplý, ale chutná i zastudena.
Suroviny:
500 g brambor
1 velká cibule S 200 ml oleje
6 vajec S sůl, pepř
Postup:
Brambory i cibuli nakrájejte na tenké plátky. Pánev vytřete olejem. Na dno nalijte zhruba 2 cm oleje. Rozpalte ho a osmažte v něm cibuli. Pak přidejte brambory. Smažte je pozvolna přibližně 15 minut. Rozšlehejte si vejce a přidejte sůl.
Přidejte do nich brambory s cibulí, většinu oleje z pánve slijte. Ponechte jen trošku na dně. Pánev nechte rozehřát a opečte v ní brambory s vejci. Nemíchejte. Po 5 až 6 minutách pánev přiklopte talířem a pak pánev obraťte. Tortilla bude krásně vláčná.
Jsem programátorka a moc se neorientuju v kuchyni, ale tohle recept vypadá, že bych to zvládla. Asi vyzkouším. Díky za tip!