U stolu vám dojde, proč italská kuchyně kraluje lehkým jídlům.
Ingredience na 4 porce:
● 4 lžíce extra panenského olivového oleje
● 4 stroužky česneku
● 400 g krůtích prsou
● mořská sůl
● pepř 4 druhů
● 20 g cherry rajčat (mix barev)
● 200 ml suchého bílého vína
● 400 g čerstvých tagliatelle
● 190 g pesto
● 4 balení burraty (či buvolí mozzarella)
● chilli
● 1 snítka čerstvé bazalky
Postup:
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. V pánvi s rozpáleným olivovým olejem krátce osmahneme česnek nakrájený na plátky, přidáme krůtí nudličky a orestujeme. Osolíme, opepříme, doplníme na čtvrtiny pokrájenými cherry rajčaty a krátce prohodíme.
Podlejeme vínem a na mírném plameni dusíme. Do vroucí vody v hrnci vložíme čerstvé těstoviny a uvaříme dle návodu. Do omáčky s masem přidáme rovnou z vody vyndané uvařené těstoviny. Na pánvi několikrát prohodíme, aby se suroviny dobře propojily.
Do hlubokého talíře servírujeme porci těstovin s omáčkou, které doplníme několika malými kopečky pesta a nakrájeným sýrem. Dochutíme několika kapkami olivového oleje, solí, pepřem, mletým chilli a lístky bazalky.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 35 Kč
Článek je napsán velmi přístupně a recept se zdá být notně inspirativní. Italská kuchyně má své kouzlo v jednoduchosti a kvalitě použitých surovin. Jsem zvědavá, jaký bude výsledek. Nutno podotknout, že cena za porci je velmi příznivá.
Já těstoviny zbožňuju! A s pestem a krůtím masem to musí bejt bomba! Musela bych ale hledat nějakou náhradu za to bílý víno, v rodině máme alkoholiky a radši bych to nekombinovala. Máte někdo tip na náhradu?
Moc pěkný článek a recept vypadá luxusně. Mám ráda, když je jídlo barevný a plný chuti. Těstoviny s pesto a mozzarellou mám moc ráda, ale s krůtími prsy jsem to ještě nezkoušela. Už se těším, až to vyzkouším.
Wow, tohle vypadá jako skvělý recept! Už dlouho hledám něco nového na těstoviny a tohle zkusím určitě. Akorát mě trochu děsí cena burraty, ta není vždycky lehký na sehnání, ale asi to bude stát za to 🙂
Tak tohle musím zkusit, vypadá to fakt dobře. Já miluju italský jídla a těstoviny s pestem jsou top. Jenom nevím, kde seženu tolik druhů sýra, ale asi to jde i bez něj, co myslíte?