Suroviny:
500 g těstovin
600 g dýně
60 g slaniny
snítka rozmarýnu
150 g zeleninového vývaru
2 lžíce olivového oleje
40 g parmazánu
sůl
pepř
Postup:
Nejprve dýni oloupejte a odstraňte dužinu včetně semínek. Očištěnou dýni nakrájejte na malé kousky. Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte slaninu nakrájenou na kostičky.
Ze všech stran ji orestujte, poté přidejte dýni a snítku rozmarýnu. Směs za občasného míchání asi 2 minuty opékejte.
Vyjměte rozmarýn a do pánve nalijte zeleninový vývar. Dýni osolte, opepřete, zakryjte ji poklicí a asi 20 minut duste, dokud nebude zcela měkká.
Mezitím dejte vařit těstoviny. Dýňovou omáčku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka a vraťte ji do pánve.
Uvařené těstoviny přeceďte, přidejte je do omáčky a ještě asi 2 minuty zahřívejte, aby se propojily všechny chutě.
Na závěr je stáhněte z plamene, přisypejte do nich strouhaný parmazán a dobře promíchejte. Sýr dodá omáčce krásně krémovou konzistenci.
Tip!
Pro tento recept se nejlépe hodí špagety nebo tagliatelle.
Hele dýňovej krém v těstovinách je fakt bomba! Doma určitě musíme zkusit. 😍