Suroviny:
200 g bílé čokolády
3 vejce
115 g másla
1 lžíce cukru
60 g hladké mouky
moučkový cukr na dozdobení
ovoce dle chuti
Postup:
Bílou čokoládu nalámejte na menší kousky a rozpusťte ji ve vodní lázni. Poté ji odstavte z plotny a nechte trochu zchladnout.
Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do nadýchané pěny, poté postupně přidávejte vejce a vše dobře promíchejte.
Do máslové směsi přidejte mouku a zamíchejte. Nakonec přilijte zchladlou čokoládu a zamíchejte vše dohromady, až vznikne řidší těsto.
Keramické nebo plechové formičky důkladně vymažte máslem a nalijte do nich čokoládové těsto. Vložte je do trouby předehřáté na 200 °C a pečte asi 10–15 min.
Nepřežeňte to však, korpusy by neměly být zcela propečené a jejich střed by měl zůstat tekutý. Hotové dortíky vyndejte z trouby a nechte je ve formičkách ještě 5 minut odpočinout při pokojové teplotě.
Poté je vyklopte na talíř, lehce je posypejte moučkovým cukrem a doplňte kopečkem vanilkové zmrzliny nebo lahodného ovocného sorbetu.
Tip!
Hotový dortík přelijte malinovým rozvarem.
No teda, bíla čokoláda v teplým dortíku? To by chtělo vyfotit, až to budu zkoušet!
Zní to víc než lákavě, asi něco, co zvládnu i já, a ke knížce bude ten dortík ideální společník.
Holky, tohle vypadá dost jednoduchý a fakt mňamka! Už vidím tu fotku na Instagramu, jak se mi to sakra povede!