Suroviny na 4 porce:
1 lžička solamylu
2 vejce
250 g mletého hovězího masa
3 lžíce strouhanky
750 g telecího hrudí, či jiného kusu vhodného na roládu
300 ml masového vývaru•
1 cibule
3 lžíce másla
větší hrst čerstvých bylinek
200 ml smetany na vaření
pepř
sůl
Postup:
Telecí maso co nejlépe rozklepeme na rovnoměrný plát, osolíme a opepříme. Cibuli si oloupeme, na kostičky nasekáme, vmícháme ji do mletého masa spolu se strouhankou, vše spojíme vejci, opepříme a osolíme.
Na telecí maso nejprve nasypeme nasekané bylinky a na ně navrstvíme masovou směs. Zavineme a svážeme.
Vložíme do pekáče, potřeme máslem a při teplotě 180 °C pečeme asi hodinu a půl. Během pečení podléváme vývarem. Upečenou roládu vyjmeme a ve vypečené šťávě povaříme smetanu, ve které jsme si rozmíchali solamyl. Dochutíme. Podáváme s bramborem.