Lososový tatarák ocení každý milovník ryb. S touhle pochoutkou nemůžete šlápnout vedle.
Suroviny na 2 porce
– 100 g uzeného lososa – 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru – 1 lžička růžového pepře – špetka soli – 1 zralé avokádo – ½ citronu – 80 g měkkého kozího sýra – černý sezam na posypání – sójová omáčka
Postup
1. Den předem nahrubo nasekejte lososa a promíchejte s nasekaným koprem, mletým růžovým pepřem a solí. Přikryjte fólií a dejte přes noc do lednice.
2. Avokádo překrojte, vypeckujte a dužinu pokrájejte na malé kousky. Zakápněte citronem a jemně promíchejte.
3. Vezměte si kulatou formičku a postavte ji na talířek. Naplňte ji avokádovou směsí, kozím sýrem a nakonec přidejte lososovou směs. Formičku opatrně vysuňte. Tatarák posypte černým sezamem a postříkejte sójovou omáčkou.