Tyto koláčky jsou skvělým slaným pohoštěním pro návštěvu. Výborně chutnají se suchým bílým vínem.
Suroviny na 8 kusů
Na těsto – 100 g másla nebo rostlinného tuku – 250 g polohrubé mouky – 250 ml vody – lžička soli – 6 vajec
Na náplň – 200 g mladé cukety – 1 menší pórek – 2 stroužky česneku – 2 lžíce másla – 200 g strouhaného tvrdého sýra – sůl
Postup
1. Vodu a pokrájené máslo nebo rostlinný tuk zahřejte. Pak postupně vmíchejte mouku. Osolte a jak začne hmota stydnout, vmíchejte postupně všechna vejce a vypracujte pevné tažné těsto. Těsto vtěsnejte do vymazaných formiček.
2. Na másle osmahněte pórek a cuketu, oboje nakrájené na tenké plátky. Přidejte prolisovaný česnek a osolte.
3. Směs navršte na těsto ve formičkách a posypte sýrem. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 ºC na zhruba 20 až 25 minut, dozlatova.