Když se trhané vepřové maso ocitne ve společnosti česneku, chilli, limety a avokáda, bude z toho skutečná exploze výrazných chutí.
Suroviny:
500 g krkovičky nebo plece
5 malých kukuřičných tortill
šťáva z jednoho pomeranče
1 limeta
4 stroužky česneku
100 ml vinného octa
1 čerstvá chilli paprička
1 zralé avokádo
1 cibule
hrst čerstvého koriandru
sůl a pepř
Postup:
Maso nakrájejte, osolte, opepřete a usmažte na pánvi nebo upečte v troubě. Nechte chvíli vychladnout a rukou natrhejte na malé kousky.
Pomerančovou šťávu smíchejte s prolisovaným česnekem a octem, pepřem a solí podle chuti. Přidejte chilli papričku a rozmixujte. Natrhané maso naložte do připravené marinády.
Ohřejte si na pánvi placky, aby byly teplé, a naplňte je masem. Navrch přidejte pokrájenou cibuli, kousky avokáda a nasekaný koriandr. Zakápněte limetovou šťávou.