Blíží se konec roku, a tak si jistě můžeme dopřát i něco, co si běžně nepřipravujeme, třeba právě svěží tatarák z tuňáka.
Ingredience: 2 polévkové lžíce citronové šťávy, 1 polévková lžíce olivového oleje extra panenského, 1 polévková lžíce černých oliv, 1 hrst petrželové natě, 1 špetka černého mletého pepře, 2 rajčata, 400 g tuňáka obecného
Postup: Steak z tuňáka nejdříve nakrájíme na proužky a ty nasekáme na velmi malé kousky.
Přidáme nasekané olivy a olivový olej, sůl a pepř jen podle chuti a také přiměřeně, nakrájené kapary, rajčata bez zrníček a hrst nasekané, ideálně čerstvé petrželky. Tatarák z tuňáka nasekáme a dobře ho promícháme, nejlépe rukou.
Jako poslední přidáme citronovou šťávu. Teď už jen vytvarujeme na talířky tatarák z tuňáka a ještě homůžeme jemně pokapat extra panenským olivovým olejem. Podáváme s čerstvě rozpečenými bagetkami nebo topinkami. Ručíme za to, že tuto pochoutku nebudete připravovat jen jednou.