Suroviny: Na těsto: 250 g hladké mouky 1 lžička soli 60 g cukru moučka 160 g másla 1 lžička tymiánu Na krém: 6 vajec 170 g cukru krupice 3 citrony 40 g kukuřičného škrobu 1 špetka soli
Postup: Všechny suroviny na těsto vypracujeme v mixéru na drobenku, podle potřeby přidáme 2 až 3 lžíce vody a vypracujeme do podoby hladkého těsta.
Pokud nemáme mixér, klidně vše zpracujeme pomocí nože a poté rukama. Těsto natlačíme do formy vyložené zmuchlaným a znovu rozloženým pečicím papírem (tak se lépe dostane do jejích rohů) a dáme na 15 minut do mrazáku, než si připravíme zbytek.
Citrony pořádně umyjeme, ostrouháme z nich žlutou část kůry a vymačkáme šťávu. Ingredience na náplň pak už taky pouze prošleháme: vejce, cukr, škrob, špetku soli a citronovou šťávu a kůru. Nalijeme na vychlazené těsto a pečeme asi 35 minut při 180 °C dozlatova.
Hotové řezy necháme vychladnout, poté krájíme na kostičky a případně ještě posypeme moučkovým cukrem.