Takový koláč ke konci léta neodmyslitelně patří a je to chuťovka už také proto, že příjemně nakyslá chuť švestek se sladkými těsty skvěle ladí.
Ingredience na 1 kulatou formu:
● 3 vejce
● 80 g krupicového cukru
● 200 g hladké mouky
● 2 lžičky prášku do pečiva
● 50 ml oleje
● 50 ml mléka
● 150 g moučkového cukru
● miska švestek
Postup:
Žloutky utřete s krupicovým cukrem do pěny. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, olej a mléko. Ušlehejte těsto a naneste ho na plech vyložený pečicím papírem. Navrch vyskládejte vypeckované švestky. Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 0C a pečte 20 minut.
Mezitím ušlehejte z bílků a moučkového cukru tuhý a lesklý sníh. Po dvaceti minutách pečení ho rozetřete na koláč. Pečte dalších 10 minut, pak teplotu stáhněte na 150 0C a pečte ještě zhruba 15 minut.
Příprava: 60 min
Cena za porci: 10 Kč