Švestky a kuřecí maso jsou vhodnou kombinací pro sváteční nedělní oběd.
Ingredience:
4 lžičky másla
2–3 lžíce grilovacího koření
2 lžíce olivového oleje
švestkový kompot k podávání
pár čerstvých švestek
4 horní kuřecí stehna
4–5 lžic švestkové omáčky ke grilování
kousek másla
Postup:
Kuřecí stehna dobře očistěte, posypejte kořením na grilování a zakápněte olivovým olejem. Urovnejte je do kastrolku a nechte v chladu uležet.
Nahřejte si pekáček a vložte do něj porce připraveného kuřete. Nechte maso chvíli opékat, pak ho otočte a přikryjte poklicí.
Pečte zvolna asi 20 minut až půl hodiny, pak otočte, potřete švestkovou omáčkou na grilování a přidejte (vypeckované) švestky.
Pečte ještě asi 5 minut. Těsně před dokončením nechte na každé porci masa rozpustit menší lžičku másla.
Náš tip:
Kuře podávejte s pečenými brambory, které přelijte lžící šťávy, jež při pečení masa vznikne.