Pokud chcete, aby byl burger ještě šťavnatější, přidejte do něj 50 g na kousky nakrájené a opečené slaniny. Místo tymiánu můžete použít aromatičtější rozmarýn.
Ingredience na 4 porce:
● 500 g mletého hovězího masa
● sůl
● pepř
● 5 snítek tymiánu
● 1 žloutek
● 4 plátky čedaru
● 1 červená cibule
● 1 rajče
● listy salátu
● 2 kyselé okurky
● 100 g majonézy
● 1 lžička mletého kari
● 4 bulky na hamburger
● olej
Postup:
Maso dejte do mísy. Přidejte žloutek, sůl, pepř a lístky tymiánu. Důkladně promíchejte a vytvarujte 4 burgery. Bulky překrojte a ze strany řezu je opečte na suché pánvi.
Majonézu promíchejte s kari kořením. Burgery opečte na oleji dozlatova. Na spodní díl bulky neste majonézu. Přidejte listy salátu, pak burger a přidejte plátek sýra, na kolečka nakrájené okurky, cibuli a rajčata. Přiklopte druhým dílem bulky a podávejte.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 60 Kč
Krásný recept! Jsem zvědavá, jak se projeví ta marinovaná slanina a kari majonéza! Zkusím to o víkendu.
Excelentní recept, díky za sdílení! Doufám, že ten rozmarýn dodá burgeru tu správnou vůni a chuť.
Wow, ten burger zní jako z americkýho filmu! Určitě to musím zkusit. Slanina je láska!
Recept vypadá skvěle! Burger bude ještě chutnější, když do něj přidáme tuto skvělou slaninu. Už se těším na vyzkoušení!
To zní úžasně! Já osobně miluju kombinaci šťavnatého masa a křupavé slaniny. Určitě vyzkouším a děkuji za tip s rozmarýnem!