Bez šťavnaté krkovičky se snad žádná zahradní sešlost neobejde! Základem úspěchu je ale hlavně marináda.
Ingredience: 4 plátky vepřové krkovice, 400 g zelených fazolek, 200 g anglické slaniny
Na marinádu: 5 lžic olivového oleje, 200 ml nealkoholického piva, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžička hořčice, 4 stroužky česneku, 1 lžička soli, 1 lžíce čerstvého tymiánu, 1 lžička oregana
Postup: Důkladně prošlehejte všechny ingredience na marinádu a naložte do ní krkovici. Nechte alespoň hodinu uležet, nejlépe přes noc. Poté grilujte 15 minut z obou stran.
Fazolkám odřízněte stopky a jednu až dvě minuty nechte přejít varem v osolené vodě. Několik fazolek omotejte plátkem anglické slaniny do svazečku a pečte pět minut na grilu.