V časech našich babiček se považoval za sváteční jídlo, na které se všichni těšili
Ingredience
1 kg srnčí plece, 2 mrkve, 1 kořenová petržel, 1/3 celeru, 1 větší cibule, 1 lžíce sádla, 5 kuliček jalovce, 1,5 lžíce hl.
mouky, 2 lžičky soli, 750 ml vývaru, 1 lžička nastrouhané citronové kůry, 1 lžička citronové šťávy, 100 ml červeného vína, 2 lžíce sherry, 1 lžička cukru
Postup
Nakrájenou zeleninu a cibuli osmažíme na sádle. Přimícháme jalovec, na kusy nakrájenou plec, osolíme a dusíme v troubě 1,5 hod. Maso vybereme zvlášť do nádoby.
Šťávu zaprášíme moukou a za stálého míchání ji necháme probublávat asi tak 3 minuty a ještě horkou ji propasírujeme.
Přilijeme vývar nebo vodu. Přidáme citronovou šťávu a kůru, cukr, červené víno a sherry. Až se suroviny spojí, máme hotovo.