Vrstvy můžete obměňovat, místo špenátu dejte například rajčata.
Ingredience na 4 porce:
1 balení těstovin lasagne
1 sáček mraženého špenátu
500 ml mléka
40 g hladké mouky
2 lžíce másla
200 g parmazánu
1 střední cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
sůl
bílý pepř
muškátový oříšek
Postup:
V nízkém kastrolu rozehřejte máslo, přidejte mouku a zasmažte na světlou jíšku. Tu zalijte mlékem a rozmíchejte, aby byla bez hrudek. Osolte, opepřete a ochuťte strouhaným oříškem a 10 min povařte na mírném ohni.
Oloupejte česnek a nakrájejte ho na tenké plátky, cibuli pak na malé kostičky. Parmazán nastrouhejte najemno. Olivový olej rozehřejte na pánvi, přidejte cibuli, česnek a nechte je zesklovatět. Vložte špenát a nechte ho na mírném ohni rozehřát.
Na dno zapékací misky rozložte trochu bešamelové omáčky. Poté střídejte vrstvy těstovin, špenátu a bešamel. Navrch lasagní přijde bešamel a strouhaný parmazán. Pečte na 190 °C asi 40 min. Podávejte horké.
Doba přípravy: 60 min
Cena za 1 porci: 35 Kč