Už víte, čím oslavíte Den otců? Letos připadá na neděli 17. června a na vymýšlení složitého slavnostního menu už moc času není. Přesto tu řešení je. Zkuste připravit Grilovaný hamburger s křupavými brambůrky Bohemia Kotlíkové.
Recept je jednoduchý, výsledná chuť ohromující. Jestliže čas od času grilujete, víte, že základní recept na hamburger je až návykově snadný.
Základem je kvalitní maso (šéfkuchaři doporučují hovězí krk, který obsahuje okolo 15 % tuku a je tak akorát šťavnatý), které si v ideálním případě sami namelete.
Pak je důležité maso trochu „promasírovat“, aby se pěkně spojilo. Nebo využijte kuchyňský robot, stačí na chvilku. Nakonec zbývá dochutit kořením, bylinkami, vytvarovat a grilovat.
A aby to v tak důležitý den, jako je Den otců, nebyl jen tak nějaký hamburger, je tu recept na speciální hovězí hamburger s křupavými brambůrky Bohemia Kotlíkové.
Suroviny:
asi 0,5 kg hovězího mletého masa
3 lžíce worcesterové omáčky
1 lžíce sójové omáčky
1 malá, nadrobno nasekaná cibule
1 šálek drcených brambůrků (Bohemia Kotlíkové – mořská sůl)
špetka soli a pepře
Všechny ingredience dejte do mísy a dobře propracujte. Ať se spojí všechny chutě a maso drží tvar. Vytvarujte asi 1 cm vysoké hamburgery a pěkně je propečte. Stačit by mělo asi 7 minut z každé strany.
Připravte si bulky. Nasucho je ogrilujte, potřete hořčicí, majonézou nebo čím máte rádi, přidejte listy salátu, na něj maso, cibuli, slaninu… a vrchní část bulky. Zbylé brambůrky Bohemia Kotlíkové podávejte místo hranolek – proto je kdysi vymysleli.