Suroviny: 2 kusy hovězího masa (plátky) hořčice (dijonská) vejce (uvařené natvrdo) párek 2 kyselé okurky 150 g slaniny cibule trocha oleje kmín (drcený) mouka (hladká) worcester sůl a pepř
Postup: Plátky masa naklepeme a z obou stran osolíme, opepříme, z jedné strany je pak potřeme hořčicí, naplníme slaninou, kouskem párku a vejcem, okurkou a pak maso zabalíme a zpevníme provázkem nebo kovovými jehlami.
V kastrolku rozpustíme zbylou pokrájenou slaninu, přidáme pokrájenou cibuli, přidáme masové závitky a zprudka ze všech stran opečeme. Přilijeme vodu, přidáme sůl, pepř a kmín a pod pokličkou dusíme doměkka.
Pak maso vyndáme z vývaru, zahustíme vývar směsí studené vody a hladké mouky a podle chuti přidáme sůl, pepř, worcester a dijonskou hořčici.