Den se dá zahájit mnoha způsoby, ale pokud ho zajíte skvělou snídaní, jakou jsou ztracená vejce, budete mít minimálně dobrou náladu.
Ingredience: 4 toastové chleby nebo bagetu či celozrnný chléb, 4 rajčata, 4 vejce, čerstvý koriandr, špetka mletého pepře na každé vejce, panenský olivový olej podle potřeby, 1 lžička octa, sůl, plátky čedaru
Postup: Připravíme si topinky jen tak nasucho z toustového chleba. Dvě rajčata zbavíme slupky a rozmačkáme. Vytvořenou hmotou natřeme všechny topinky. Zbylá rajčata rozložíme po topinkách. Vodu s octem vlijeme do hrnce a přivedeme k varu.
Velmi opatrně do vroucí vody vpustíme rozklepnutá vejce a vaříme je 4 minuty.Dáme na topinky spolu s plátky čedaru a zapečeme pod grilem 2 minuty.