Španělská vaječná omeleta s opečenými bramborami a zeleninou skvěle zasytí a hodí se jako vydatná snídaně nebo rychlá večeře. Přidat můžete i hrášek, rajčata a další zeleninu.
Potřebujete:
✿ 3 brambory
✿ 4 vejce
✿ 1 cibuli
✿ 1 červenou papriku
✿ olej
✿ sůl, pepř
✿ 50 g tvrdého sýru
✿ hrst čerstvé petrželky
1. Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky, papriku omyjte, zbavte jadérek a nakájejte na proužky. Sýr nastrouhejte najemno.
2. Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a osmahněte na pánvi s olejem. Pak přidejte cibuli, po chvíli i papriku. Do misky rozklepněte vajíčka, přidejte sůl, pepř, část sýru a vše rozšlehejte.
3. Brambory, cibuli a papriku zalijte vajíčky, stáhněte plamen na polovinu a nechte vajíčka ztuhnout. Posypejte zbylým sýrem a dejte dopéct do trouby při 200 ˚C cca 10–15 minut. Před podáváním posypejte petrželkou.