Malé křehké košíčky s lahodnou náplní jsou božským dezertem pro všední i sváteční dny.
Suroviny na 10 kusů
Na korpus – 170 g hladké mouky – 120 g másla – 70 g moučkového cukru – 1 žloutek
Na krém – 250 g mascarpone – 200 g jahod + na ozdobu – 40 g moučkového cukru – 250 ml smetany ke šlehání – 1 ztužovač šlehačky
Postup
1. Ze surovin na korpus vypracujte pevné hladké těsto, které dejte na 30 minut do lednice. Poté ho rozválejte na plát silný 4 cm, pokrájejte na kusy a těmi vyložte formičky. Dejte péct při 180 °C na 15 minut.
2. Na krém rozmixujte jahody s mascarpone. Šlehačku vyšlehejte s cukrem a ztužovačem, a pak obě směsi zlehka promíchejte.
3. Krémem naplňte vychladlé košíčky, ozdobte jahodou a nechte zatuhnout.