Suroviny:
500 mléka
500 g čerstvých jahod
500 ml smetany ke šlehání
5 polévkových lžic cukru krupice
2 balíčky vanilkového pudinku bez vaření
2 balíčky vanilkového cukru
Cereální sušenky
Čokoládu na ozdobení
Postup:
Jako první si v mixéru vyšleháme smetanu do husté šlehačky. V misce smícháme mléko s pudinkem (bez vaření), přidáme cukr spolu s vanilkovým cukrem.
Všechny suroviny společně vyšleháme, aby nám vznikla hladká konzistence. Připravený krém a šlehačku smícháme dohromady.
Cereální sušenky namočíme jednu po druhé v mléce a vyskládáme je na dno připravené formy nebo do pekáče, který si můžeme vystlat pečicím papírem.
Jahody omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Takto připravené je můžeme začít skládat na sušenky.
Krémem přelijeme sušenky s jahodami a povrch si pěkně uhladíme. Jako ozdobu můžeme na řezy naaranžovat zbylé jahody, nastrouhat čokoládu, případně povrch dezertu posypat kakaem či přelít čokoládovou polevou. Řezy vložíme do ledničky, kde je necháme odpočinout.
Tip!
I složitě vypadající dezert máte za pár minut. Pokud ho chcete luxusnější, nakombinujte i borůvky a maliny.